Applicatie Analist BI & Advanced Analytics

Belgium, Hoboken
Precious Metals Refining
Information Technology

Posted on 28-06-2022

Wat jij zal doen

De afdeling Business IT (BIT) speelt een cruciale rol in het beheer, onderhoud en evolutie van alle bedrijf gerelateerde applicaties en analyse omgevingen voor de PMR business unit van Umicore (site Hoboken). Een van de verantwoordelijkheidsdomeinen van BIT is Data Analytics en Reporting, via dewelke de performantie van bedrijfsprocessen van PMR inzichtelijk worden gemaakt. Deze analyse omgeving is in volle ontwikkeling, enerzijds via de opzet van een data warehouse waarbij de data uit verschillende bronsystemen wordt ontsloten en gemodelleerd, en anderzijds via de bouw van dashboards in Qlik of Power BI, bovenop dit datamodel. De rol van BIT is het ondersteunen van de verschillende diensten in het gebruik van deze analyse omgeving en de verdere ontwikkeling obv. concrete rapportage behoeften. Om deze analyse omgeving verder vorm te geven en te supporteren, is Umicore PMR op zoek naar een enthousiaste Applicatie Analist BI & Advanced Analytics.

Je zal verantwoordelijk zijn voor de volgende taken:

 • Allereerst krijg je een intensieve opleiding om het bedrijf, de concepten en de tools te leren kennen.
 • Je zal mee instaan voor de verdere uitbouw van het data warehouse & data systemen.
 • Samen met het team zal je vorm geven aan de toekomst van het data beheer binnen Umicore Hoboken.
 • Je polst samen met diverse stakeholders naar de noden op het gebied van data en dit vertaal je naar interactieve oplossingen.
 • Je staat tussen bron, systeem en rapportages. Eveneens ben je verantwoordelijk voor de bouw van de visuals. 

Naar wie we op zoek zijn

Door de volgende competenties kom je in aanmerking voor de functie van Application Analist voor BI & Advanced Analytics:

 • Je beschikt door interesse, studies of ervaring over een Bachelor denk- en werkniveau.
 • Door interesse / ervaring heb je een sterke affiniteit met ‘data’.
 • Vanwege een brede interesse of en eerste ervaring ken je je weg met Business IT en Data Warehousing.
 • Kennis van of interesse heb je verworven in data warehousing tools (TimeXtender, MS Data Factory).
 • Kennis van of interesse heb je in Reporting Tools (Power BI, Qilk Sense).
 • Je ziet het volledig zitten om de bedrijfsprocessen van Umicore en onze afdeling van Precious Metals Refining je volledig eigen te maken.
 • Ervaring in of interesse voor het opstellen van behoefte analyses en functionele design heb je verworven.
 • Je bent in staat om kleine projecten te leiden (scope, planning, doelstellingen, validatie, documentatie, …).
 • Relaties leggen met key-user groepen en promotie maken over de mogelijkheden en het gebruik van de rapportage omgeving schrikt je niet af.
 • Qua talenkennis ben je vlot tweetalig Nederlands & Engels.

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over PMR (Precious Metals Refining)

Schaarser wordende grondstoffen wereldwijd. De raffinage- en recyclagetechnologie van Umicore geeft een nieuw leven aan gebruikte metalen. We zijn experts in het verwerken van de meest complexe materialen van over de hele wereld. Onze processen dragen bij tot de circulaire economie en ze verminderen de impact op het milieu. Als we meer metaal uit al die complexe materialen willen halen, mogen we niet stilstaan. We moeten nieuwe methoden ontdekken, nieuwe oplossingen bedenken en nieuwe processen ontwikkelen. En dan kom jij in beeld.

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

Als wij met onze recyclagetechnologie gebruikte metalen een nieuw leven kunnen geven, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

     

Apply
Share this page