Laborant

Belgium, Hoboken
Precious Metals Refining
Production

Posted on 25-11-2022

Wat jij zal doen

Als laborant voer je de verschillende stappen uit die eigen zijn aan een complexe staalvoorbereiding in een metallurgisch analyselaboratorium. Na een opleiding in de verschillende gebruikte voorbereidingstechnieken ben je in staat om edele metalen te isoleren uit complexe grondstoffen, tussenproducten en eindproducten. Daarbij:

  • documenteer je op een accurate wijze de behaalde resultaten in het systeem en bespreek je de resultaten, meld je afwijkingen en zoek je naar oorzaken en verklaringen.
  • volg je de werking op van de apparatuur, maak je voorstellen tot verbetering en draag je bij tot het analytisch onderzoek binnen het analyselabo.

Naar wie we op zoek zijn

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste collega die:

  • een diploma A2 met chemische specialisatie of een professionele bachelor in de chemie heeft of gelijkwaardig door ervaring;
  • kennis van metallurgische laboratoriumtechnieken is een pluspunt!
  • bereid is te werken in werkzones met verhoogde omgevingstemperaturen.
  • een zeer goede kennis heeft van het Nederlands en het Engels;
  • vaardigheden als nauwkeurigheid, ordelijkheid en efficiëntie belangrijk vindt;
  • de vaardigheid heeft om het proces volledig en enthousiast te beheren.

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over PMR

In onze afdeling PMR ( Precious Metals Refining) produceren we oplossingen op basis van basis- en edelmetalen. De sleutel tot ons succes is innovatie. We zoeken steeds naar nieuwe werkwijzen en nieuwe ideeën om metalen duurzaam te produceren en te recycleren. Stel je eens voor wat jij binnen zo’n uitdagende afdeling zou kunnen doen.

ALS WIJ EEN WERELDLEIDER KUNNEN WORDEN IN RECYCLAGE EN SCHONE MOBILITEIT, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

     

Apply