Onderhoudselektricien - Technieker Hoogspanning, tracing en inductieovens

Belgium, Hoboken
Precious Metals Refining
Maintenance

Wat jij zal doen

Voor het hoogspanningsteam binnen onze onderhoudsafdeling zijn we op zoek naar een veiligheidsbewuste, gemotiveerde technieker die samen met ons het hoogspanningsnet binnen onze site wilt uitbaten.

 • Je staat samen met ons in voor het beheer van alle hoogspanningsinstallaties (150kV=>15kV) van het gehele bedrijfsterrein.
 • Je controleert en onderhoudt de hoogspanningscabines en volgt de vernieuwingswerken en preventieve onderhoudsactiviteiten van de hoogspanningsinstallaties op. Hierbij volg je de werken op die uitgevoerd worden door contractoren.
 • Je verzekert het opnemen van de meters teneinde het elektriciteitsverbruik op een correcte wijze te kunnen verdelen over de verschillende productiediensten.
 • Je manipuleert vermogensschakelaars onder hoogspanning en scheiders en staat in voor de evenwichtige verdeling van de elektriciteitsspanning op het hoogspanningsnet.
 • Je voert metingen en testen uit op onze elektrische beveiligingen met gespecialiseerde apparatuur.
 • Je beheert incidenten met kabels, hoogspanningsinstallaties, meterinstallaties en staat in voor de coördinatie en opvolging van herstellingen. Je begeleidt en controleert hierbij de contractoren die instaan voor de herstelling.
 • Je detecteert en onderzoekt oorzaken van pannes en doet verbeteringsvoorstellen.
 • Je assisteert de keurders bij de uitvoering van de wettelijke controles van de elektrische installaties (zowel hoogspanning als laagspanning als atex keuringen)
 • Je voert thermografische analyses uit op elektrische installaties.
 • Je staat in voor het beheer, onderhoud en nazicht van tracingen en inductieovens.
 • Je maakt deel uit van een team van 6 hoogspanningstechniekers onder leiding van een coach hoogspanning

Naar wie we op zoek zijn

Je behaalde een diploma A2 TSO met specialisatie elektriciteit of elektromechanica en hebt bij voorkeur een aantal jaren relevante praktijkervaring

Je hebt kennis van het reglement van de elektrische installaties (AREI)

Je bent in het bezit van een getuigschrift BA4-BA5 of bent bereid deze te behalen door een interne opleiding. Bijkomende opleiding en certificaten binnen het vakgebied is een pluspunt.

Je beschikt over een zeer goede kennis Nederlands: mondeling en schriftelijk

Je bent bereid om deel uit te maken van de wachtdienst voor hoogspanning

Je werkt zelfstandig, efficiënt en gestructureerd

Je bent stressbestendig en blijft kalm in moeilijke, kritische situaties

Je werkt nauwkeurig en hebt een hoog risicobewustzijn

Je staat open voor nieuwe zaken en schoolt je graag bij

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering,...die je mag verwachten van een top employer.

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over Precious Metals Refining

In onze afdeling PMR produceren we oplossingen op basis van basis- en edelmetaal. De sleutel tot ons succes in innovatie. We zoeken steeds naar nieuwe werkwijzen en nieuwe ideeën om metalen duurzaam te produceren en te recycleren. Stel je eens voor wat jij binnen zo'n uitdagende omgeving zou kunnen doen?

ALS WIJ MET ONZE RECYCLAGETECHNOLOGIE GEBRUIKTE METALEN EEN NIEUW LEVEN KUNNEN GEVEN, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

     

Apply