22 January 2014

Umicore opnieuw erkend als een van de duurzaamste bedrijven ter wereld

Umicore verovert de negende plaats in de Global 100 Most Sustainable Corporations in the World index

Umicore heeft een toppositie bereikt in de sectorgroep Materialen van de Global 100 Most Sustainable Corporations in the World index. De ranglijst wordt sinds 2005 jaarlijks gepubliceerd door Corporate Knights, een onafhankelijk onderzoeksbedrijf uit Toronto (Canada) met specialisatie in media en investeringen.

Voor het vijfde jaar op rij wordt Umicore opgenomen in de index en het bedrijf maakt voor de vierde keer deel uit van de top 10. Vorig jaar bereikte Umicore de absolute top, toen het werd uitgeroepen tot duurzaamste bedrijf ter wereld.

Marc Grynberg, CEO van Umicore, verklaart: “Umicore startte haar evolutie naar een duurzame onderneming meer dan 15 jaar geleden en wordt vandaag als een koploper beschouwd in dit domein. Ik ben erg blij met deze erkenning van onze inspanningen en het verheugt me dat onze aanpak steeds meer bedrijven in de hele wereld inspireert.”

Hij voegt hieraan toe: “We waren niet alleen een van de eerste bedrijven die milieu- en maatschappelijke doelstellingen opnam in zijn strategie, onze technologieën helpen onze klanten ook om belangrijke uitdagingen aan te gaan voor de toekomst. Onze recyclagediensten en materialen voor herlaadbare batterijen bieden bijvoorbeeld unieke oplossingen voor grondstoffenschaarste en om de CO2-emissies te verminderen. Hier kunnen we de grootste impact maken.”

Corporate Knights gebruikt zijn vlaggenschip, de "Global 100"-ranglijst, en de achterliggende onderzoeksmethode om samen met investeerders duurzame investeringsstrategieën te bestuderen. Ze verzamelen de gegevens voor het project voornamelijk via Bloomberg en directe contacten met de 350 van de ongeveer 4.000 wereldwijde middelgrote en grote ondernemingen die in de shortlist van het project worden opgenomen.

Informatie voor de redacteurs

"Global 100" is een initiatief van Corporate Knights, het bedrijf voor ‘clean capitalism’. Global 100 werd in 2005 gelanceerd en wordt jaarlijks bekendgemaakt op het Wereld Economisch Forum in Davos.

De Global 100 werkt volgens een tweestappenmethodologie. Eerst worden belangstellende ondernemingen uit de hele wereld doorgelicht op basis van hun transparantie inzake duurzaamheid, hun financiële gezondheid, producttypes en recente gerechtskosten. De ondernemingen die de eerste selectie overleven, worden vervolgens geëvalueerd tegenover bedrijven uit dezelfde sector, en dit op basis van een reeks KPI's (key performance indicators). Voor elke industriesector geldt een specifiek KPI-pakket, afhankelijk van recente rapporteertrends in elke industriegroep.

Voor meer informatie: http://www.global100.org/


French
English

Tag: Corporate