25 March 2016

Regulated Information

Oproep tot gewone algemene vergadering - Twee kandidaten voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Bestuur van Umicore

Umicore roept haar aandeelhouders bijeen voor de gewone algemene vergadering op dinsdag 26 april 2016 om 17:00 in haar hoofdkantoor in Brussel.

Meer informatie over de agenda, toelatingsvoorwaarden en stemmogelijkheden van deze algemene vergadering vindt u via onderstaande link: http://www.umicore.com/nl/investors/aandeelhoudersvergaderingen/

Twee nieuwe kandidaten worden voorgedragen om toe te treden tot Umicore’s Raad van Bestuur. Hun benoeming zal ter goedkeuring worden voorgelegd aan de gewone algemene vergadering. Indien de benoemingen worden goedgekeurd, zal Umicore’s Raad van Bestuur uit 11 bestuurders bestaan, waarvan 6 onafhankelijke bestuurders.

De kandidaten zijn:

Françoise Chombar, 53 jaar en van Belgische nationaliteit, is mede-oprichtster, Chief Executive Officer en bestuurder van Melexis, een fabrikant van geïntegreerde halfgeleider sensoren-, besturings- en communicatiesystemen voor automobieltoepassingen. Tijdens haar ambtstermijn als CEO heeft ze Melexis omgevormd tot een wereldleider in zijn gebied en de winstgevendheid meer dan verdrievoudigd. Voorafgaand aan haar rol bij Melexis was zij planning manager bij Elmos GmbH (Duitsland) van 1986 tot 1989. Sinds 1989 was zij operations manager en bestuurder bij verschillende ondernemingen binnen de Elex-groep. Ze behaalde een master diploma vertaler-tolk Nederlands, Engels en Spaans aan de universiteit van Gent. Mevrouw Chombar is bestuurslid van het ISEN Higher Education College for Engineers, lid van het STEM-adviesorgaan voor de Vlaamse Overheid, lid van Women on Board en mentor in het vrouwennetwerk Sofia.

Colin Hall, 45 jaar en van Amerikaanse nationaliteit, is momenteel Hoofd Investeringen bij Groep Brussel Lambert (GBL). Hij begon zijn loopbaan in 1995 in de groep van zakenbank Morgan Stanley. In 1997 vervoegde hij Rhône Group, een private equity fonds, waar hij 10 jaar lang verschillende functies bekleedde in New York en Londen. In 2009 was hij medeoprichter van een hedge fund dat door Tiger Management werd gesponsord. Hij werkte er tot in 2011. In 2012 werd hij Chief Executive Officer bij Sienna Capital, een 100% dochter van GBL die de alternatieve investeringen van GBL beheert (private equity, krediet- en specifieke thematische fondsen). In 2016 werd hij benoemd tot Hoofd Investeringen bij GBL. Colin Hall behaalde een diploma aan het Amherst College en is in het bezit van een MBA van de Stanford University Graduate School of Business. Hij bekleedt ook posities als bestuurder en lid van het Audit Committee bij Imerys; Voorzitter van de toezichtsraad van het kredietfonds Kartesia Management; en Bestuurder van Ergon Capital Partners.

Thomas Leysen, Voorzitter van de Raad van Bestuur, zei: “Ik ben verheugd dat Françoise en Colin hun kandidatuur voor de verkiezing van de Raad van Bestuur van Umicore hebben aanvaard. Hun achtergrond en vaardigheden zullen de kracht en diversiteit van Umicore’s Raad van Bestuur verder versterken en ik weet dat de andere bestuurders ernaar uitkijken om met hen samen te werken."


French
English

Tag: Corporate