14 March 2017

Regulated information – Inside information

Umicore wordt volledig eigenaar van joint venture voor autokatalysatoren in Korea

Umicore kondigde vandaag de verwerving aan van de gecombineerde 50% participatie van Samkwang Glass Ind. Co., Ltd. en OCI Company Ltd. in de Zuid-Koreaanse joint venture voor autokatalysatoren, Ordeg Co. Ltd. voor een bedrag van € 82 miljoen (KRW 100 miljard). Umicore – dat voorheen 50% van de aandelen bezat – heeft nu de volledige controle over Ordeg, wat haar in staat zal stellen om beter in te spelen op de globale behoeften van haar Koreaanse klanten voor autokatalysatoren.

Ordeg werd in 1985 opgericht en groeide uit tot één van de marktleiders in uitstootkatalysatoren voor Koreaanse autoproducenten. Ordeg stelt op dit ogenblik 193 medewerkers te werk. De belangrijkste productiefaciliteit bevindt zich in Onsan en Ordeg opende recent een nieuw technologieontwikkelingscentrum in Songdo nabij Seoul.

Joerg von Roden, Senior Vice-President Sales & Marketing Umicore Automotive Catalysts: “Wij zijn verheugd met de verwerving van de volledige eigendom van de Ordeg activiteiten. Ordeg zal nog meer met haar Koreaanse klanten kunnen samenwerken, zowel voor hun binnenlandse als wereldwijde activiteiten. Wij spreken onze waardering uit voor onze voormalige joint venture-partners die gedurende meer dan 30 jaar meewerkten aan de groei en het succes van de Ordeg activiteiten.”

De transactie zal onmiddellijk bijdragen aan de winst van Umicore.


French
English

Tag: Automotive, Corporate