20 December 2017

Umicore neemt activiteit metathesekatalysatoren over van Materia

Umicore heeft vandaag bekendgemaakt dat het een overeenkomst heeft bereikt voor de overname van Materia’s intellectuele eigendomsrechten en bedrijfsactiviteiten inzake metathesekatalysatoren voor een bedrag van 27 miljoen USD.

Materia is een toonaangevend Amerikaans producent van metathesekatalysatoren en thermohardende harsen. Op het vlak van metathese is het bedrijf technologisch marktleider in homogene katalysatoren dankzij een unieke gepatenteerde technologie ontwikkeld door onder andere Prof. Robert H. Grubbs, Nobelprijs laureaat in Scheikunde in 2005, en haar brede portefeuille specifieke metathesekatalysatoren.

Deze overname zal Umicore toelaten om haar assortiment aan katalysatortechnologieën uit te breiden, haar aanbod aan homogene katalysatoren te vergroten en toegang te krijgen tot een bredere klantenbasis. De gecombineerde metatheseportefeuilles zullen de klanten van Umicore onbeperkt toegang bieden tot gepatenteerde en door octrooien beschermde baanbrekende technologie. De activiteit zal worden geïntegreerd in Umicore’s Precious Metals Chemistry business unit.

"Deze overname is sterk complementair met de katalysatoractiviteit van Umicore die niet gericht is op automobieltoepassingen maar focust op geavanceerde farmaceutische en fijnchemische toepassingen", zegt Pascal Reymondet, Executive Vice President Catalysis. "Via deze overname zullen we onze klanten kunnen ondersteunen met een bredere portefeuille van producten, diensten en intellectuele rechten, en verstevigen we de positie van Umicore als erkend marktleider in homogene katalysatoren."

De transactie is afhankelijk van opschortende voorwaarden en zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2018 worden afgerond.

Informatie voor redacteurs

Metathese is een unieke scheikundige technologie die de chemische creatie ('synthese') verkort van complexe farmaceutica, speciale chemicaliën en polymeren en die in toenemende mate gebruikt wordt in de chemische industrie.


French
English

Tag: Automotive, Chemicals, Precious metals