1 June 2018

Regulated Information

Umicore stelt plan voor haar Europese productie van kathodematerialen voor

Aansluitend op de aankondiging eerder dit jaar van een eerste fabriek voor de productie van kathodematerialen voor de Europese automarkt, heeft Umicore nu het Poolse Nysa voor deze investering geselecteerd.

De fabriek zal de hoogtechnologische en eigen productietechnologieën gebruiken die ontwikkeld zijn om aan de hoogste prestatie- en kwaliteitsnormen van de autosector te voldoen. De eerste fase van deze investering maakt deel uit van het programma van € 660 miljoen dat eerder dit jaar werd aangekondigd en deze eerste fase zal naar verwachting eind 2020 operationeel zijn.

Nysa ligt in de buurt van Umicore’s Europese klanten en zal toegang geven tot goed opgeleid technisch personeel en koolstofarme elektriciteit. De eerste fase zal naar verwachting tot 400 banen scheppen. De plaatselijke autoriteiten en Umicore willen een langdurige, voor beide partijen voordelige relatie ontwikkelen en zo een stabiele omgeving creëren voor de eerste grote Europese fabriek voor kathodematerialen.

Umicore heeft ook beslist om een nieuw Proces Competentie Centrum te bouwen in haar bestaande vestiging in Olen (België), waar zich één van Umicore’s grootste O&O-activiteiten bevindt. Het centrum zal Umicore’s leiderspositie versterken in innovatieve, energie-efficiënte productieprocessen, die wereldwijd in haar hightech installaties zulllen worden toegepast. De investering zal naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd, met banen voor een twintigtal onderzoekers.

Marc Grynberg, CEO van Umicore, verklaart: “Beide beslissingen zijn belangrijke mijlpalen voor Umicore. Ze zullen enorm bijdragen aan het initiatief van de Europese Unie voor de bevordering van een toonaangevende industrie van herlaadbare batterijen, gebaseerd op vernieuwende technologieën en een duurzame toeleveringsketen."


French
English

Tag: Corporate, Energy