9 November 2017

Umicore en Voxdale kondigen trots hun samenwerking met Mahindra Racing in het Formula E kampioenschap aan

Deze technologische samenwerking voor een periode van drie jaar is een mijlpaal voor het Formula E kampioenschap. Met dit samenwerkingsverband tonen Umicore en Mahindra aan dat er topprestaties in de elektrische raceklasse kunnen behaald worden met alternatieve energiebronnen, slimme energieherwinning en gerecycleerde materialen voor batterijopslag. De elektrische straatrace autosportklasse laat het algemene publiek kennismaken met revolutionair rijden op een veilige, duurzame en milieuvriendelijke manier. Deze aanpak illustreert het Race-to-Road (van het racecircuit naar de weg) verhaal dat FIA promoot met de Formula E Series.

Umicore en Mahindra Racing zullen samen een technologisch programma opstarten om de prestaties van de 12 Volt batterij te verbeteren. Deze batterij stuurt de meest kritische systemen van de Formula E wagens aan. De resultaten van het programma zullen voor het eerst te zien in de wagen van het vijfde seizoen, waarbij de racepiloten geen verplichte wagenwissel meer moeten doen.

Mahindra Racing verwelkomt ook het Belgische innovatiebedrijf Voxdale als officiële ontwerp- en technologieleverancier. De ingenieurs van Voxdale en Mahindra Racing zullen samenwerken om de expertise van Voxdale toe te passen. Het gaat hier om de eindige-elementenmethode (EEM), numerieke stromingsleer en simulatietechnieken om de prestaties van elektrische racewagens verder te verfijnen.

Het is team is ook verheugd met de Belgische piloot Sam Dejonghe als nieuwe simulator en ontwikkelingspiloot van het team. De jonge, getalenteerde piloot zal nauw samenwerken met de ingenieurs van het team om nieuwe instellingen te testen in een racesimulator en in de testwagen.

Dilbagh Gill, CEO en Team Principal Mahindra Racing: “Wij zijn bijzonder blij met dit samenwerkingsverband. Mahindra Racing is het eerste en enige Formula E team dat geaccrediteerd werd in het duurzaamheidsprogramma van de FIA. Als deel van onze duurzaamheidspolitiek zijn we volledig geëngageerd om de milieu-impact te verminderen. Ons samenwerkingsverband met Umicore en Voxdale bekrachtigt ons engagement in de eco-revolutie door de cyclus te vervolledigen van creatie, efficiënt en optimaal gebruik evenals de recyclage van materialen voor elektrische energie.”

Kurt Vandeputte, Senior Vice-President Umicore Rechargeable Battery Materials, is enthousiast: “We zijn trots om officële technologiepartner van Mahindra Racing in het Formula E kampioenschap te zijn. Ons samenwerkingsverband onderstreept ons sterk geloof in schone en elektrische mobiliteit. Het biedt ons bovendien een platform om onze actieve batterijmaterialen te testen en te begrijpen in de meest uitdagende omstandigheden.”

Koen Beyers, CEO Voxdale: “Voortbouwend op eerdere projecten met Nascar en INDYCAR zijn we overtuigd dat de expertise in ontwerp, engineering en simulatie een troef zal zijn voor Mahindra Racing. We zijn erop gebrand om de toekomst van de mobiliteit in te gaan en we zijn vastbesloten om prestatieverbeteringen te realiseren.”

Sam Dejonghe: “Ik kan niet wachten om te werken in zo’n professionele omgeving en bij te dragen tot de verbetering van de prestaties van racewagens. Door de specifieke aard van de straatraces van de Formula E is het absoluut noodzakelijk om de races goed voor te bereiden aan de hand van simulaties.”

Klik hier voor foto’s

Over Mahindra Racing

Mahindra Racing is een van de tien teams – en het enige Indische team – dat deelneemt aan het FIA Formula E kampioenschap, de allereerste elektrische raceseries. De nieuwe M3Electro die gelanceerd werd voor het derde seizoen, dat eind 2017 afliep, heeft in de twee eerste races al bewezen erg competitief te zijn met een overwinning, een totaal van 10 podiumplaatsen, 3 pole positions en twee onderscheidingen voor de snelste ronde. Met deze sterke resultaten, heeft Mahindra Racing haar derde plaats in het kampioenschap voor teams veilig gesteld. Piloot Felix Rosenqvist behaalde de derde plaats in het kampioenschap voor racepiloten. Voor seizoen 4, dat start in Hong Kong in december 2017, heeft het team hoge technische en sportieve ambities met de nieuw ontwikkelde M4Electro racewagen, die de grenzen van technologie en innovatie verlegt.

Bezoek onze website: mahindraracing.com

Social Media

twitter.com/mahindraracing

facebook.com/mahindraracing

instagram.com/mahindraracing

Over Umicore

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Umicore bekleedt een unieke positie in kathodematerialen voor herlaadbare batterijen in elektrische voertuigen, draagbare elektronika en stationaire energiesystemen. Haar continue investeringen in O&O en productiecapaciteit ondersteunen haar ambitie om een wereldleider te zijn in materialen die schone mobiliteit mogelijk maken.

De allesoverheersende doelstelling van Umicore – duurzame waarde creëren – is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te maken en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: ‘materials for a better life’. De Groep boekte in de eerste helft van 2017 een omzet van € 6,5 miljard (inkomsten van € 1,5 miljard, metaal niet inbegrepen) en stelt iets meer dan 10.400 mensen tewerk.

www.umicore.com

www.rbm.umicore.com

Over Voxdale

Voxdale (Antwerpen) is een ontwerp-, engineering en onderzoeksbureau voor mechanische en mechatronische ontwikkeling van systemen, installaties en voertuigen voor klanten in lucht- en ruimtevaart, medische technologie, high performance sport en mobiliteit.

Het ontwerp- en engineeringteam, dat bestaat uit ervaren experten, is voortdurend betrokken bij het uitwerken van voertuigarchitecturen, productontwikkeling, technologie integratie, warmtehuishouding, aerodynamica en materiaalselectie.

Met deze expertises ondersteunt Voxdale z’n klanten vanaf de initiële ideatie tot het bouwen van prototypes en geïndustrialiseerde eindproducten. Met structurele, thermische en aerodynamica simulaties is het zowel mogelijk om ontwerprisico’s van nieuwe ideeën te verkleinen als bestaande ontwerpen en systemen te optimaliseren.

www.voxdale.be

Over Mahindra

De Mahindra Group is een federatie van bedrijven met een omzet van 19 miljard USD die mensen in staat stelt om vooruit te komen met innovatieve mobiliteitsoplossingen, door landelijke welvaart te bevorderen, door stedelijk leven te bevorderen, en door nieuwe bedrijven te onderhouden en gemeenschappen te stimuleren. Het heeft een leidende positie in utilitaire voertuigen, informatietechnologie, financiële diensten in India en het is 's werelds grootste tractorbedrijf in volume. Het geniet ook een sterke aanwezigheid in de agribusiness, componenten, bedrijfsvoertuigen, adviesdiensten, energie, industriële apparatuur, logistiek, onroerend goed, staal, ruimtevaart, defensie en tweewielers. Mahindra heeft zijn hoofdkantoor in India en biedt werk aan meer dan 200.000 mensen in 100 landen.

Meer over Mahindra op www.mahindra.com
Twitter en Facebook: @MahindraRise

Over FIA Formula E kampioenschap

Het FIA Formula E Championship is de serie van elektrische straatraces en is 's werelds eerste volledig elektrische, internationale single-seater categorie in de motorsport. Formula E brengt sensationele actie in enkele van 's werelds toonaangevende steden door te racen tegen de achtergrond van iconische skylines zoals New York, Hong Kong, Parijs en Rome. Het inaugureseizoen van de Formule E is in september 2014 van start gegaan op het terrein van het Olympisch Park in Beijing. Tijdens de vierde editie van het FIA Formula E Championship zullen 10 teams en 20 piloten strijden in 11 steden verspreid over vijf continenten in de strijd om te worden gekroond tot Formule E-kampioen. Hong Kong organiseert de seizoensopener in de loop van twee dagen op 2 en 3 december. Het kampioenschap eindigt op 28 en 29 juli in Montreal. Formula E is een competitief platform om wegrelevante technologieën te testen en te ontwikkelen. Ze fungeren als katalysator voor duurzame mobiliteitsoplossingen - helpen bij het verfijnen van het ontwerp en de functionaliteit van elektrische voertuigcomponenten en het verbeteren van de rijervaring voor dagelijkse weggebruikers over de hele wereld. Voor dit seizoen hebben meer fabrikanten zich aangesloten bij de elektrische revolutie met regerend kampioen Lucas di Grassi op zoek om zijn titel te verdedigen achter het stuur van het door Audi gesteunde ABT Schaeffler-team. Meer grote namenfabrikanten hebben zich ook geëngageerd om te racen in  Formule E - inclusief BMW en Nissan samen met de nieuwe auto en batterij in het vijfde seizoen, samen met Mercedes-Benz en Porsche die ook van plan zijn het volgende jaar deel te nemen.

www.fiaformulae.com
Facebook: www.facebook.com/fiaformulae
Instagram: www.instagram.com/fiaformulae
Twitter: www.twitter.com/FIAformulaE (@FIAformulaE)
YouTube: www.youtube.com/user/FIAFormulaE


French
English

Tag: Automotive, Energy

Tweets

 • @UmicoreGroup  Oct 18
  RT @AVERE_EU: Jan Tytgat, @UmicoreGroup discussing the the supply risks of cobalt in the #batterytechnology session at #AEC2018. We must en…
 • @UmicoreGroup  Oct 18
  Today, our own Jan Tytgat is looking for solutions for Europe's most pressing #sustainability issues at #Think2030.… https://t.co/ifBiYvpkAA
 • @UmicoreGroup  Oct 18
  Our vice president of Energy & Surface Technologies Dennis Goffaux says it best: #recycling and #CircularEconomy ar… https://t.co/TvKAgGGKd4
 • @UmicoreGroup  Oct 18
  Our vice president Dennis Goffaux says it best: #recycling and #CircularEconomy are the key to #sustainablemobility… https://t.co/Pi2UWl5D6Z
 • @UmicoreGroup  Oct 18
  RT @Eurometaux: Thanks to @MarosSefcovic for his opening words at our #CircularCO2 conference! #Recycling, #decarbonisation & also #batteri…
 • @UmicoreGroup  Oct 17
  Our annual Happy Day in Brazil, on which our employees' kids go camping with local children for 2 days of sports an… https://t.co/decW3Fux43
 • @UmicoreGroup  Oct 16
  Our @UmicorePMC Marketing Director @C_Le_Ret talks about #sustainability and #vision2020 in this interesting interv… https://t.co/gZpoJKHKOm
 • @UmicoreGroup  Oct 15
  Proud to work with @BMWGroup and @Northvolt in closing the loop for electric vehicle batteries. ➡️… https://t.co/1SvPdsRPjt
 • @UmicoreGroup  Oct 12
  We've opened our new Platinum Engineered Materials site in Suzhou in style. #proud https://t.co/1Z3dmMqDYu
 • @UmicoreGroup  Oct 10
  RT @UmicorePMC: ???? #Sustainability is at the core of our business. We offer sustainable synthesis routes using the best in class Grubbs meta…