18 February 2019

Umicore en het ABB FIA Formula E Championship worden partners voor de recyclage van batterijen

Formule E werkt met Umicore samen aan de recyclage van de batterijcellen van haar volledig elektrische racewagens

Het ABB FIA Formula E Championship heeft vandaag een nieuwe samenwerking aangekondigd met Umicore - de Belgische materiaaltechnologie- en recyclagegroep - als officiële partner voor de recyclage van de lithium-ionbatterijen en -cellen die in de twee eerste seizoenen van de elektrische straatraces werden gebruikt.

De door Williams Advanced Engineering gemaakte Formule E-batterijen van seizoenen één en twee zijn verzameld en worden nu door Umicore gerecycleerd. Het proces omvat de sortering, ontmanteling en recyclage van de batterijen. Waardevolle metalen worden zorgvuldig herwonnen door middel van een unieke eigen smelttechnologie, gevolgd door een hydrometallurgische behandeling.

De metalen in de batterijen kunnen tot in het oneindige worden gerecycleerd zonder hun eigenschappen te verliezen. Na de inzameling worden de batterijen ontmanteld met technieken die verzekeren dat het milieu niet aan gevaarlijke stoffen wordt blootgesteld. De recyclage omvat de recuperatie van de metalen en hun omzetting in metaallegeringen die in nieuwe herlaadbare batterijen of andere producten worden hergebruikt.

Umicore is wereldwijd een van de weinige bedrijven die een volledig recyclageproces aanbieden. Haar unieke 'gesloten kringloopbenadering' voor herlaadbare lithium-ionbatterijen beperkt het afval en de impact op het milieu tot het minimum, wat van vitaal belang zal zijn naarmate het gebruik van elektrische voertuigen toeneemt.

Umicore speelt een pioniersrol door haar klanten herlaadbare batterijmaterialen met een gecertificeerde schone en ethische herkomst te leveren. Het bedrijf staat op de zevende plaats in de door Corporate Knights gepubliceerde Top 100 van de duurzaamste ondernemingen ter wereld voor 2019.

 Alejandro Agag, Stichter & CEO van Formule E, verklaart: Dit is een belangrijk moment voor Formule E en ik ben blij dat wij met Umicore aan dit initiatief samenwerken. In allebei onze bedrijven staat duurzaamheid centraal en met de recyclage van onze batterijcellen in een gesloten kringloopbenadering doen we ons uiterste best om onze impact op het milieu te beperken – terwijl we een meer algemene boodschap van schone mobiliteit promoten."

Kurt Vandeputte, Senior Vice-President Rechargeable Battery Materials Umicore, verklaart: "Het is een eer voor Umicore om onze gesloten kringloopbenadering voor de lithium-ionbatterijen van Formule E te tonen. Wij hadden onze expertise in batterijmaterialen al in het kampioenschap ingebracht als technologiepartner van MAHINDRA RACING, en bieden nu enthousiast de 'gesloten batterijenkringloop' aan, onze duurzame recyclageoplossing voor de afgedankte batterijen van seizoenen één en twee."

 Ontdek het laatste nieuws over het ABB FIA Formula E Championship op www.FIAFormulaE.com

 

Ter attentie van de redactie                                     

Over het ABB FIA Formula E Championship

Het ABB FIA Formula E Championship is de serie van elektrische straatraces en 's werelds eerste volledig elektrische, internationale single-seater categorie in de motorsport. Formule E brengt spannende en onvoorspelbare wedstrijden naar enkele van de beroemdste en vooruitstrevendste wereldsteden, zoals Hong Kong, Rome, Parijs, Berlijn en New York.

Met het wedstrijddebuut van de auto van de volgende generatie begint Formule E in haar vijfde seizoen aan een nieuw en boeiend tijdperk. Het opvallende nieuwe model heeft een karakteristiek futuristisch design en duidelijk betere prestaties, met een bijna verdubbelde energieopslagcapaciteit. De teams en piloten kunnen nu tegen hogere snelheden een volledige race uitrijden zonder van auto te wisselen. De Gen2-auto bewijst de onophoudelijke vooruitgang van de technologie van de batterijen en de elektrische auto's in amper vier jaar tijd.

In de vijfde editie van het ABB FIA Championship zullen 11 teams en 22 piloten om de kampioenstitel strijden op een variëteit van uitdagende circuits in 12 steden, verspreid over vijf continenten. Op 15 december maakt Formule E haar debuut in het Midden-Oosten, met de openingswedstrijd in Ad Diriyah. Het seizoen zal in New York City eindigen met een tweedaagse competitie op 13 en 14 juli.

Formule E is een platform voor het testen en ontwikkelen van technologieën die relevant zijn voor het wegverkeer en voor de perfectionering van het ontwerp en de functionaliteit van de componenten en infrastructuur, om de transitie naar en de aanvaarding van elektrische voertuigen op wereldschaal te actief te versnellen.

Formule E blijft enkele van de grootste namen en bekendste merken van de motorsport en de autosector aantrekken. Dit seizoen nemen negen fabrikanten deel, waaronder Nissan, dat de fakkel overneemt van Renault, en BMW, dat samenwerkt met Andretti. Hun aantal zal nog toenemen met de langverwachte komst van Mercedes-Benz en Porsche in seizoen zes.

Volg Formule E: www.FIAFormulaE.com 

Facebook - www.facebook.com/FIAFormulaE

Instagram - www.instagram.com/FIAFormulaE

Twitter (@FIAFormulaE #ABBFormulaE) - www.twitter.com/FIAFormulaE

YouTube - www.youtube.com/user/FIAFormulaE

Over Umicore:

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Haar activiteiten zijn georganiseerd in 3 business groups: Catalysis, Energy & Surface Technologies en Recycling. Elke business group is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units, met materialen en oplossingen die aan de top staan van nieuwe technologische ontwikkelingen en noodzakelijk zijn in het dagelijkse leven.

Het merendeel van Umicore’s inkomsten is afkomstig uit, en het grootste deel van haar O&O inspanningen is gericht op materialen voor schone mobiliteit en recyclage. De allesoverheersende doelstelling van Umicore – duurzame waarde creëren – is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te maken en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: ‘materials for a better life’.

Umicore’s industriële en commerciële activiteiten evenals haar activiteiten met betrekking tot O&O zijn verspreid over de hele wereld om zo goed mogelijk op de behoeften van haar internationale klanten te kunnen inspelen. De Groep boekte in 2018 een omzet van € 14,8 miljard (inkomsten van € 3,3 miljard, metaal niet inbegrepen) en stelt iets meer dan 10.400 mensen in dienst.

Volg Umicore: www.umicore.com

Facebook - www.facebook.com/Umicore // www.facebook.com/poweredbyumicore

Instagram - www.instagram.com/powered_by_umicore

Twitter - www.twitter.com/UmicoreGroup

LinkedIn - www.linkedin.com/company/umicore

 

Voor meer informatie

Formula E

Bezoek voor hulp of toegang tot meer afbeeldingen onze mediahub of neem contact op met:

Renato Bisignani, Director of Communications E // rbi@fiaformulae.com  T // +44 (0) 7548 093 169

Sam Mallinson, Senior Press Officer  E // sam@fiaformulae.com T // +44 (0) 7745 199 490

Jessica Borrell, Press Officer  E // jes@fiaformulae.com T // +44 (0) 7745 197 055

Mediahub (registratie vereist) - http://media.fiaformulae.com

Umicore

Tatiana Cervak, Umicore External Affairs Manager  E // Tatiana.cervak@umicore.com   T // +32 (0) 478 991 500

Foto's en video's kunnen hier worden gedownload:

https://assetsbank.umicore.com/assetbank-umicore/images/assetbox/2c37cf6c-88fd-44c2-b83a-65fdf0b3d011/assetbox.html


French
English

Tweets

 • @UmicoreGroup  Jun 5
  Our plant in Poland is on its way and will play a key role in the transition to #cleanmobility. But what will we do… https://t.co/XT1i5Gu2bq
 • @UmicoreGroup  Jun 5
  #Metathesis technologies provide a #sustainable approach to reaction synthesis. Revisit this @TKSpublisher article… https://t.co/zrruHsu69C
 • @UmicoreGroup  Jun 3
  #Metathesis continues to play an essential part in #pharmaceutical synthesis. Check out this on-demand webinar fr… https://t.co/KdWCuBMk25
 • @UmicoreGroup  Jun 2
  Robust routes to innovative therapeutics are essential to ensure the world’s growing health needs are met. At… https://t.co/1x1vcuMCTF
 • @UmicoreGroup  Jun 2
  Umicore joins 90+ Hydrogen Europe CEOs to support the creation of the European Clean Hydrogen Alliance. Discover t… https://t.co/naI5xAq3JB
 • @UmicoreGroup  May 29
  "We leverage our decades of experience in collaborating to provide our customers with innovative solutions." Read… https://t.co/WKDa8jYBMn
 • @UmicoreGroup  May 28
  As a leading player in catalysts for fuel cells, @Umicoregroup welcomes EU’s ambition to give hydrogen a key role i… https://t.co/WmM1f4iR3i
 • @UmicoreGroup  May 27
  At #UmicorePMC, we believe collaboration is key to forming better partnerships. We work closely with companies to… https://t.co/tkNOpH4h2J
 • @UmicoreGroup  May 26
  The construction of our cathode materials plant in Poland is progressing. Health and safety are top priorities - al… https://t.co/Vmmc8UtMHG
 • @UmicoreGroup  May 22
  #UmicorePMC continues to use its leading #catalysis portfolio to push the boundaries of innovation. Visit our web… https://t.co/DRuijPS9XR