Skip to main content Skip to primary navigation

Engineering Manager (Electrical & Instrumentation)

Belgium - Hoboken
Precious Metals Refining
Engineering & Technology

Posted on 03-06-2024


Precious Metals Refining - Engineering & Technology

 

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

 

Over Precious Metals Refining

In onze afdeling PMR (Precious Metals Refining) produceren we oplossingen op basis van basis- en edelmetalen. De sleutel tot ons succes is innovatie. Wij zoeken steeds naar nieuwe werkwijzen en nieuwe ideeën om metalen duurzaam te produceren en te recycleren.

 

Stel je eens voor wat jij binnen zo’n uitdagende afdeling zou kunnen doen!

 

Waarom deze functie

Als engineeringsafdeling vinden wij het cruciaal dat we onszelf voortdurend blijven challengen op vlak van techniek. We willen levenslang blijven leren, zowel op persoonlijk vlak als op afdelings – of zelfs siteniveau. Om dit mogelijk te maken zijn we op zoek naar iemand die de tijd en ruimte krijgt om de focus te houden op technisch groeien van de afdeling: je zorgt ervoor dat je collega’s voortdurend kunnen blijven leren, dat de best practices geborgd worden in standaarden – en gebruikt worden, en dat je bijblijft met de beschikbare technieken op de markt en de veranderende wetgeving. Met andere woorden: je bent verantwoordelijk voor jouw technisch domein binnen onze site en kan je hier volledig in verdiepen.

 

Wat jij zal doen

Als Discipline Manager Elektriciteit & Instrumentatie ben je binnen de afdeling verantwoordelijk voor opbouw, overdracht en beheer van alle relevante kennis binnen deze discipline. Je hebt een brede kennis over de volledige discipline, en bent zelf expert binnen één of meerdere deeldomeinen. Daarnaast werk je samen met andere experten binnen de overige domeinen. Onder deeldomeinen verstaan we onder andere instrumentatie, drives, hoogspanning, … 

De functie houdt in:

 • Technische standaarden: Je zorgt ervoor dat bestaande standaarden systematisch geactualiseerd worden en dat er nieuwe standaarden opgesteld worden waar nodig. Hiervoor werk je samen met experten binnen de materie. Je voorziet opleiding en ondersteuning voor het gebruik van deze standaarden. Hierdoor maak je het mogelijk dat de technische afdelingen steeds kunnen werken op een efficiënte en kwalitatieve manier.
 • Technische kennis: Door te bepalen welk kennisniveau we verwachten en wat er nodig is om dat te behalen, zorg je ervoor dat heel de afdeling op een hoog technisch niveau kan werken. Hiertoe kan je onder andere het delen van best practices aanmoedigen, specifieke kennis borgen, opleidingen organiseren,… Je voert regelmatig kwaliteitscontroles uit en ondersteunt de projectmedewerkers door inzetten van de beschikbare experten kennis.
 • Experten: Je bouwt een netwerk uit van mensen met specifieke kennis binnen bepaalde domeinen van deze discipline. Zij kunnen mee ingezet worden bij specifieke onderwerpen.
 • Technische ontwikkelingen: je volgt op welke ontwikkelingen er bestaan op de markt en welke wetgevingen er wijzigen. Waar van toepassing integreer je dit – mits de nodige testen en opleidingen – binnen de site.

“Een agenda met werk dat je uren zal boeien en een leuke werkomgeving met toffe collega’s die gepassioneerd naar je gaan luisteren”

 

Meer informatie “werken voor technologie”:

https://www.umicore.be/nl/jobs/professionals/werken-in-technologie/werken-in-engineering/

 

Naar wie we op zoek zijn

Wij zoeken een enthousiaste en gedreven collega die

 • Een technisch masterdiploma heeft  - of gelijkwaardig door ervaring
 • Minstens 5 - 8 jaar relevante ervaring heeft
 • Een brede kennis heeft binnen de betreffende discipline en expert kennis binnen één of meerdere deeldomeinen van deze discipline
 • Een passie heeft voor techniek
 • Een breed netwerk kan uitbouwen binnen zijn vakgebied
 • Technische materie graag en goed kan overbrengen
 • zelfstandig kan werken en prioriteiten kan bepalen
 • assertief, communicatief en resultaat gericht is
 • Vloeiende kennis van het Nederlands heeft (gesproken & geschreven)

 

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf en als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst. We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals bedrijfswagen, bonus, maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, onkostenvergoeding, gsm etc....die je mag verwachten van een top werkgever.

Apply