Skip to main content Skip to primary navigation

Preventieadviseur

Belgium - Hoboken
Precious Metals Refining
EHS

Posted on 05-04-2024

Wat jij zal doen

Als preventieadviseur ben je een spilfiguur in de dagdagelijkse implementatie van het veiligheids- en gezondheidsbeleid in ons bedrijf. Je maakt deel uit van een team preventieadviseurs in de Preventiedienst, binnen de sectie Arbeidsveiligheid. Samen met de andere preventieadviseurs sta je de operationele diensten bij in de implementatie van het veiligheidsbeleid op de werkvloer.

Je bent gebeten door het bijdragen aan een veilige en gezonde werkplek en dit wil je, samen met je professionele ervaring, verder ontwikkelen.

Jouw functie:

 • meewerken aan de implementatie van het V&G beleid en de bijbehorende preventieplannen in de aan jou toegewezen diensten.
 • veilig denken en handelen promoten en advies geven aan het lijnmanagement in de productie- en operationele diensten en hun medewerkers.
 • opsporen van V&G risico's en begeleiden van veiligheidsstudies en risicoanalyses.
 • aanpassingen aan de V&G wetgeving overdragen naar de werkvloer.
 • ondersteunen van leidinggevenden tijdens ongevallen- en incidentenonderzoeken en opvolgen van de implementatie van geïdentificeerde maatregelen..
 • Je rapporteert in jouw functie aan het hoofd van de IDPBW.

Naar wie we op zoek zijn

 • In bezit zijn van een bachelordiploma of gelijkwaardig, in een technische richting. Je hebt minstens 4 jaar werkervaring in een industriële omgeving. Een goede kennis van wetgeving rond werken met derden en tijdelijke of mobiele bouwplaatsen is een pluspunt.
 • diploma van preventieadviseur niveau 2 hebben .
 • Je bent geduldig, stressbestendig en veranderingsgericht, je kan omgaan met weerstand
 • communicatievaardig zijn, waarbij een goede kennis van Engels een pluspunt is.
 • oplossingsgericht en neemt initiatief
 • organisatorisch en oog voor deadlines en prioriteiten. Je bent vertrouwd met projectmatig werk.

Wat we aanbieden

Om de toekomst vorm te geven, tonen we vandaag al de weg. Als bedrijf én als werkgever. Onze bedrijfscultuur garandeert dat iedereen ideeën kan uitwisselen en expertise opbouwen, ongeacht gender, achtergrond of afkomst.  We bieden een competitief loon en alle voordelen zoals maaltijdcheques, groepsverzekering, hospitalisatieverzekering, flexibele werktijden, hybride werken, cafetariaplan...die je mag verwachten van een top employer.

Over Umicore

Umicore is een wereldspeler in materiaaltechnologie. Een stabiele internationale groep en tegelijkertijd een op en top Belgisch bedrijf met vier vestigingen in ons land. Wij ontwikkelen technologieën en produceren materialen voor hoogwaardige zonnecellen gebruikt in satellieten, herlaadbare batterijen, led-toepassingen, katalysatoren...Via recyclage halen we kostbare metalen uit onder meer laptops en gsm's.

Over PMR

In onze afdeling PMR (Precious Metals Refining) in Hoboken produceren we oplossingen op basis van basis- en edelmetalen. De sleutel tot ons succes is innovatie. We zoeken steeds naar nieuwe werkwijzen en nieuwe ideeën om metalen duurzaam te produceren en te recycleren. Stel je eens voor wat jij binnen zo’n uitdagende afdeling zou kunnen doen.

ALS WIJ EEN WERELDLEIDER KUNNEN WORDEN IN RECYCLAGE EN SCHONE MOBILITEIT, WAT ZOU JIJ DAN KUNNEN DOEN?

Apply